Kurzy grafiky Akce a soutěže Domů

Rozhovor - milovnice0koni

/gallery/303668.gif

Hezký pondělní podvečer, mám tady pro vás rozhovor (premiérový) s velice milou slečnou, hráčkou Howrse.cz - milovnice0koni. Jak jsem řekla, pro rozhovory si hráče vybírám sama dle toho,jestli mě něčím zaujmou, a tato slečna mě zaujala svou velice zvláštní a milou osobností. V celém článku jej najdete. :)

 


 

Začneme asi klasicky. Řekneš nám něco málo o sobě? I když většinu infromací o tobě můžeme nalézt právě na tvém profilu na Howrse.cz :)

Jsem náctiletá holčina, co moc rada fotí svým Nikonem D 3000. Také moc ráda pracuji s grafikou - moc mě to baví, a každý den otravuji Numero - hráčku, se kterou mam účet - že udělám novou prezentaci. Také moc ráda čtu. Nepohrdnu skoro žádnou knížkou, ti co mě znají, ví, že když se začtu, skoro nic se se mnou nedá podnikat. Mam moc ráda koně, vím toho o nich celkem dost. Také miluji kočky a to hlavně díky svému obětavému a trpělivému kocourovi Garfieldovi - britská krátko srstá krémová - a jeho klidné a trpělivé povaze. Ale miluji i psy, potkany a myši. Ale zpět k mé povaze – jsem také kamarádská, milá a trpělivá. Ovsem pokud mě naštvete, hádku se mnou většinou prohrajete. Poslední dobou se u mě projevuje i tvrdohlavost.

Toť asi vše o mně.

 

Co nebo kdo tě vlastně k Howrse přivedl?

Jako malá jsem viděla reklamu na jedné stránce s koňskými hrami. Bohužel, tehdy ještě neexistovalo české howrse - to bylo ještě to staré Howrse - a to mě nějak nebavilo. A tak byl konec. A pak po čase, když jsem byla se sestřenicí ve Švycarsku, ona hrála howrse - již české - a mě to lákalo. Tak jsem se zaregistrovala jako milovnice0koni.

 

Ve své prezentaci píšeš občas v množném čísle (my). Je to kvůli tolika účtům na tvé IP adrese?

Ne ne, to je kvůli tomu, že jsme na účtu dvě. Já - milovnice0koni - a Numero. Učet je původně můj, ale protože jsme se pořád s Numero předháněly, která bude mít lepší koně atd., tak bylo rozhodnuto, že Numero půjde ke mně. Sice na howrse teď moc poslední dobou nechodí, ale to mi moc nevadí.

 

Dočetla jsem se,že ráda fotíš. Zabýváš se tímto "hobby" profesionálně,nebo je to opravdu jen tvým koníčkem?

Je to zatím pouze můj koníček, ale do budoucna mám v plánu profesionálně fotit. Ale mam takovou menší "vadu" :D Nejlepší fotky se mi daří pouze když fotím koně nebo lidi, či nepohyblivé předměty. Když fotím třeba auta, moc hezky ty fotky nevypadají. Takže pokud budu profesionálně fotit, budu se bohužel muset zaměřit na určitý obor foceni.

 

Pojďme se podívat na téma grafiky. Děláš krásnou grafiku, kdy jsi s ní vlastně začala a co tě k ní přivedlo? Oceňují ostatní tvé práce?

Děkuji za pochvalu. Začala jsem asi v devíti letech, ale to nebylo nic moc. Až jsem se naučila anglicky a našla jsem návody, které mi v ledačem pomohly, začalo se mi to dařit. Vlastně úplně první program, kde jsem vytvořila svoji první grafiku, bylo malování :D .Po nějakém čase jsem dostala Adobe Photoshop CS4 a CS5. A to pouze díky tomu, že se mi začaly dařit fotky. S Photoshopem jsem si začala rozumět. Skoro všichni tvrdí, že je složitý, ale mně se nezdá - uznám, ořezy jsou tam trosku složitější, ale ne tak moc složité.

K tvorbě grafiky mě přivedly dvě věci: ta první, ze jsem obdivovala ostatní hráče na howrse, jaké mají prezentace. Říkala jsem si, že to také umím, ale jenom na fotkách. Když už mi to trošku šlo, moje kamarádka mě navedla na to, abych začala na howrse tvořit grafiku - a že to bylo dlouhé přemlouvání... :D.

Myslím si že ano - jinak by ode mě nechtěli vytvořit prezentaci že? :D. Když vytvořím prezentaci pro nějakého hráče, hned po dodání prezentace mi moc děkuje a píše, jak moc se mu libí - samozřejmě jsem za to moc ráda, neboť to doopravdy potěší.

 

Stydíš se za své grafické začátky? Můžeš nám je popsat?

Ani se moc nestydím - totiž tu grafiku, kterou jsem ze začátku nabízela, dnes na Howrse nabízejí i - bez urážky - tzv. "mistři" grafiky, takže se nestydím.

Můj - již zmíněny - první oddělovač z malováni vypadal asi takto:

Měl bílé neprůhledné pozadí, tam klikatá čára, a nad tou čárou napsáno „Ahoj! Vítej u mě.“ Vedle nadpisu byl božský kůň Ruby s (mnou) domalovanou ohlávkou.

 

Na profilu máš zobrazený screen z pořadí Největších sběratelů zbarvení Zlatého jablka, je tvůj cíl se stále zlepšovat a být nejlepší v tomto ohledu?

Zlepšovat ano, ale nejlepší být nemusím... Ale mohla bych! :D - mně by to rozhodne nevadilo.... :D

 

Co si myslíš o dávném zákazu prodeje grafiky, který Howrse vydalo? Vidíš v tom spíš klady, nebo zápory?

Jsem pro, ale spíš hlavně proti. Když má někdo grafiku z howrseinfa nebo z jiných generátorů na HTML a chce za "vytvoření" této prezentace, kde skoro nic neudělá, třeba pas nebo 5. prvek apod., tak jsem ráda za zákaz. Ale vadí mi, že my poctiví grafici, co si dáme opravdu práci s tvorbou, nemůžeme chtít třeba alespoň černou orchidej apod. Ano, beru, někdo sice toto třeba nemá, ale proč se prostě nepřizpůsobit a vzít si něco z toho, co nám hráč sám nabídne? A nebo - co kdyby howrse ustanovilo určité odměny, které smíme po hráčích chtít?

Ale beru ohled i na ty hráče, co toho mají poskromnu a moc nabídnout nemohou - pro ně je pak výhodou, že dostanou prezentaci zadarmo.

 

Co bys změnila v možnostech grafiky u hráčů, kdybys byla administrátorkou Howrse.cz?

Rozhodně bych povolila více tagů a možnost mít v prezentaci přes cca 1 000 000 znaků - to oznámeni ,,Vaše prezentace je příliš dlouhá" mě strašně štve.

 

Vzkážeš něco našim čtenářům? :)

Jistěže. Grafičky a grafici, častou prací a zkoušením nových věcí se učíte. A proto se na howrse nebojte přijmout i poněkud výstřední objednávky. Možná se Vám to nezdá, ale i tím se zlepšíte.

Važte si KREATIVu, neboť kdyby nebyl, zřejmě bychom se - my všichni, já i Vy - v Grafice zlepšovali pomaleji.


 

Já moc děkuji za brzké zpětné odeslání odpovědí na mé otázky a za velmi zajímavé názory. :) Chcete jí lépe poznat? Mrkněte se na její profil na Howrse ZDE

Přidat komentář

Autor:

Text:

:) ;) B) :( :'( :P :D XD *yes* *no* :* :[ :-/ :O

Opište tento text: CAPTCHA

Komentáře

8)  Gothical  [20. 01. 2013 | 10:42]

Ahoj sice ji neznám ale připadá mi milá,příjemná,no prostě hodná!Přečetla jsem si to celé sice jsem tam něco nepochopilaG ale i tak..Gothical:):):):):)*yes*

7)  Punkmoo  [30. 07. 2012 | 23:05]

zdravíčko :) musím potvrdit že milovnice0koni je skvělá slečna :) docela často si s ní píši a prezentace mi dělá pravidelně.. na howrse sem jako Punkmoo, tak se klidně mrkněte jakou tam od ní mam momentálně :)

Sem ráda že na howrse jsou i lidé jako ona.. :)škoda že jich je málo, ale v tom spočívá jedinečnost této vyjímečné slečny :)

PS: omlouvám se za případnou nesmyslnost textu :D

6)  Numerka  [21. 07. 2012 | 21:26]

O tomhle rozhovoru zase nic nevím :D XD samý tajnosti XD
mno loool :):) :D

5)  Zumbas  [17. 07. 2012 | 17:34]

S milovnici0koni jsem si psala. Je to velmi příjemná hráčka. Dobře že ste s ní poskytli rozhovor. *yes*

4)  Aknicul  [16. 07. 2012 | 10:23]

Už se jdu podívat na profil:). Velice mě tahle hráčka zaujala a rozhovor je zpracovaný skvěle :).*yes*

3)  Dog  [15. 07. 2012 | 14:20]

DogUrčitě zajímavý článek, dlouho jsem nečetla na nějakém webu takový pěkný rozhovor, jako tady :)*yes*
E.

2)  imascakova  [04. 07. 2012 | 20:50]

Kéž by byl každý člověk jako ona.

1)  Gipsík  [04. 07. 2012 | 09:47]

GipsikZajímavý rozhovor, mě určitě zaujal. Kéž by bylo víc takových nenafoukaných a příjemných lidí :) A co mě těší hlavně je to, že to nebyly odpovědi stylem jo e evim a spol *yes* Takhle má rozhovor vypadat ;)

1